Blogilista

tiistai 19. lokakuuta 2021

Ikuinen ikävä

En ole koskaan ollut syksyihmisiä, en ole ikinä pitänyt kylmästä ilmasta tai pimeydestä. En pidä syksyä tunnelmallisena vuodenaikana vaan lähinnä melankolisena ja synkkänä. Aiemmin kynttilöiden polttamisen aloitus on tuonut hieman valoa ja lämpöä syysiltoihin, mutta nyt meillä on ollut kynttilän polttaminen jokapäiväistä jo seitsemän kuukauden ajan - se palaa aina iltaisin Benjaminin kuvan vieressä. Tänä vuonna syksy tuntuu entistä hankalammalta, sillä viime marraskuussa alkanut kamaluus hiipii jatkuvasti mieleen. Siitä on ihan pian vuosi, kun saimme tiedon siitä, että elämä ei koskaan tule enää olemaan täysin onnellista ja että tuo näiden kuvien pieni rakas poika tulee lähtemään luotamme liian aikaisin.

                          

Sain eilen ystävältäni muistitikulla heidän häissään otettuja kuvia Benjaminista. Tänään mietin pitkään, uskallanko katsoa noita kuvia. Onneksi kuitenkin uskaltauduin ne katsomaan, vaikka se hankalalta aluksi tuntuikin. Valtavasti kyyneleitä valuu niitä katsellessani, ikävä puristaa rinnassa ja suru on ihan musertava. Koen kuitenkin myös lämpöä ja suurta rakkautta niitä katsoessa. Niitä katsellessani minulle tulee tunne, että Benjamin eli onnellisen, vaikkakin aivan liian lyhyen elämän. Näissä kuvissa Benjamin on juuri sellainen, mitä hän aina oli; iloinen, leikkisä ja touhukas - meidän kaunis ja rakas poikamme. Kun muistelen sitä, millainen Benjamin oli, en muistele ikinä niitä viimeisiä, sairauden värittämiä kuukausia, vaan palaan mielessäni juuri näiden kuvien kaltaisiin hetkiin ja tunnelmiin, nauruun, leikkiin ja iloon.

En toivo mitään muuta niin paljon kuin sitä, että saisin vielä joskus kohdata tuon pienen pojan jossain tuolla pilvien takana ja sanoa ne kaikista tärkeimmät ja onneksi niin monesti kuuden vuoden aikana sanomani sanat – äiti rakastaa sinua Benjamin. 
1 kommentti: