Blogilista

torstai 13. tammikuuta 2022

33-vuotias


Minulla on tänään synttäripäivä, 33 vuotta tuli täyteen. Minulla ei ole koskaan ollut minkäänlaista ikäkriisiä eikä minua haittaa se, että ikää tulee lisää. En kaipaa elämääni nuorempana, ehdin ihan riittävästi elää nuoren elämää ja nähdä ja kokea monenlaista. En myöskään haluaisi vielä olla tätä vanhempi, tämä ikä on juuri hyvä. Toki haluaisin palata ajassa taaksepäin, mutta en sen takia, että saisin olla nuorempi vaan sen vuoksi, että voisin vielä tavata Benjaminin ja rutistaa häntä sylissäni.

Edellinen ikävuosi ei ollut juhlaa, 32 täyttäessäni oli juhlatunnelma niin kaukana kuin mahdollista, olimme Helsingissä sairaalassa ja silloin jo tiesimme, että kantasolusiirto ei valitettavasti onnistunut. Emme kuitenkaan vielä tienneet siinä vaiheessa, että Benjamin ei olisi enää luonamme, kun seuraavan kerran on syntymäpäiväni. Olen onnellinen, että sain viettää koko edellisen synttäripäiväni hänen kanssaan, muistan hakeneeni meille tuon synttäripäivän kunniaksi pullat sairaalan kahviosta ja siinä me vierekkäin sairaalasängyssä makoillen ne voisilmäpullat söimme. Niin tärkeitä muistoja.

Tämä viimeisin ikävuosi on vanhentanut ja koetellut minua niin henkisesti kuin fyysisesti rankemmin kuin mikään muu vuosi aiemmin. Täytyy kuitenkin olla kiitollinen omalle mielelle ja keholle, miten hienosti ne ovat kaikesta huolimatta selvinneet näistä koettelemuksista ja raskaista ajoista. 32-vuotiaana jouduin hyvästelemään lapsemme ja 32-vuotiaana myös synnytin pienen tyttösemme. Paljon itkua, surua ja unettomia hetkiä on koettu, toivottavasti 33-vuotiaana niitä kaikkia olisi edes hieman vähemmän. 

Tänäkään syntymäpäivänä ei juhlia vietetä, ihania lahjoja ja onnittelulauluja aamulla sain ja muuten päivä onkin sujunut lähinnä pyykkiä pesten ja pientä vatsatautipotilasta hoivaten. 

Elämä 32-vuotiaana oli kaikkea muuta, mitä olisin aiemmin ajatellut, toivonut tai haaveillut. Toivotaan, että tänä nyt alkaneena ikävuonna saan kokea hankalien ja suruntäyteisten hetkien lisäksi myös paljon ihania ja onnellisia hetkiä, yhdessä näiden täällä luonamme vielä olevien rakkaiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti