Blogilista

tiistai 4. tammikuuta 2022

Vuoden ensimmäiset päivät ja suunnitelmia alkuvuodelle

Tämän vuoden ensimmäisiin päiviin on sisältynyt arkeen paluuta, miehen melkein kahden viikon joululoma loppui ja me vietämme siis taas pikkuisten kanssa päivät keskenämme. Mitään ihmeellistä ei meillä ole näihin päiviin sisältynyt, paljon ulkoilua, leikkiä ja lumitöitä lähinnä.

Mitään toiveita tai lupauksia en tälle vuodelle tehnyt, sillä viimeisen reilun vuoden aikana tapahtuneet asiat ovat opettaneet sen, että vaikka aina parhaansa ja kaikkensa tekisi, ei silti itsestä riippumattomista syistä toiveet tai haaveet välttämättä toteudu. Mutta kyllä minä silti jonkin verran suunnitelmia olen nyt tuleville kuukausille tehnyt, tiedostaen sen kuitenkin, että välttämättä nämä suunnitelmat eivät tule toteutumaan. Suunnitelmissa on perusarjen lisäksi ainakin pientä opiskelua kotitouhujen ohessa ja pidempi reissu Lappiin nauttimaan Suomen lumisesta talvesta.

Olen ollut pois työelämästä kohta jo kolme vuotta. Tykkään kovasti työstäni, mutta ehdin kyllä tekemään opettajan hommia vielä vuosikymmeniä, joten sen vuoksi ei minulla ole mikään kiire palata töihin. Pientä täydennyskoulutusta olen kuitenkin tälle vuodelle suunnitellut ja avoimen yliopiston kautta aloitan opiskelun nyt tammikuussa. En tiedä, kuinka tentteihin luku ja muu opiskelu tulee käytännössä onnistumaan miehen tehdessä paljon töitä ja pikkuisten ollessa kotihoidossa, mutta yritän parhaani.  Olen aina pitänyt koulusta ja opiskelusta ja minusta on kivaa saada aivoille vähän hommia ja erilaista ajateltavaa lasten kanssa touhuamisen oheen.

Omaan hyvinvointiin aion panostaa jatkossa enemmän. Aloin loppuvuonna käymään pitkästä aikaa ryhmäliikuntatunneilla ja olinkin aika harmissani, kun hyvän alun jälkeen sille tuli stoppi koronarajoitusten myötä. Toivottavasti tunnit alkavat kuitenkin pian taas pyöriä ja pääsen jatkamaan niillä käymistä. Mietin aiemmin, että alan käydä jumpissa sitten, kun lapset ovat isompia, mutta tämä kaikki tapahtunut muutti ajatuksiani sen suhteen – elämä on tässä ja nyt ja sitä on elettävä juuri tällä hetkellä.   

Toivon, että tämä vuosi tarjoaa meille paljon mukavia hetkiä ja onnea sekä iloa surun hetkien rinnalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti